Facebook Share

Monday, July 7, 2014

Quiz - Test Your Knowledge Of Our National Heritage


Write down your answers to the following quiz:
1. Americans celebrate the Fourth of July for which one of the following reasons?
a. It marks mid-summer vacation
b. It is the day America declared her independence
c. It marks the day the Revolutionary War ended
d. It is an international day celebrating peace and goodwill

2. From which one of the following did the American colonies declare their independence in 1776?
a. Canada
b. France
c. Great Britain
d. Mexico

3. Which of the following are among the unalienable rights delineated in the Declaration of Independence?
a. Life, Liberty and Happiness
b. Honor, Duty, Country
c. Life, Liberty and the Pursuit of Happiness
d. Health, Wealth and Privacy

4. How many states comprised the original United States?
a. 48
b. 13
c. 50
d. 10

5. The “shot heard ‘round the world” refers to which of the following battles in the American War for Independence?
a. Lexington and Concord
b. Breeds or Bunker Hill
c. Yorktown
d. Saratoga

6. Which one of the following founding documents came first in chronological order?
a. The Articles of Confederation
b. The Bill of Rights
c. The Constitution of the United States
d. The Declaration of Independence

7. Who was King of England during the American Revolutionary War?
a. Charles I
b. James II
c. George III
d. Louis XVI

8. Which of the following comprise the three branches of our government?
a. Federal, State, Local
b. House, Senate, White House
c. Executive, Legislative, Judicial
d. Military, Judicial, Congressional

9. Which one of the following men never held the office of President of the United States?
a. Benjamin Harrison
b. James Madison
c. Benjamin Franklin
d. James Monroe

10. What does the President swear to "preserve, protect and defend" when he takes the Oath of Office?
a. The United States of America
b. The American people
c. Life, Liberty and the Pursuit of Happiness
d. The Constitution of the United States

11. The first 10 Amendments to the U.S. Constitution are known collectively as which of the following?
a. The Bill of Rights
b. The Bills of Attainder
c. The Power of the Purse
d. The Pursuit of Happiness

12. Under Article V of the U.S. Constitution, Congress is required to call a Constitutional Convention when how many state legislatures formally request that one be held?
a. One third
b. One half
c. Two thirds
d. Three quarters

13. The U.S. Constitution contains how many amendments?

a. 10
b. 25
c. 26
d. 27


Answers: 1 (b), 2 (c), 3 (c), 4 (b), 5 (a), 6 (d), 7 (c), 8 (c), 9 (c), 10 (d), 11 (a), 12 (c), 13 (d)

The United States Declaration Of Independence

The Articles Of Confederation

The United States Constitution

The United States "Bill Of Rights"
You can also find these links at Doggone Blog under "Dogger's Favorite Links" for future reference.


Friday, July 4, 2014

Speaking Of "Political Correctness" .... watch this

It about time someone told it like it is!


If you're interested in comments from those who watched this. . . [click here] and scroll down.

Wednesday, July 2, 2014

Films Worth Seeing and Circulating

Dennis Michael Lynch, also known as DML, is an investigative filmmaker who specializes in producing films, videos and news clips that reveal the truth about the biggest issues facing America.


His first two films, THEY COME TO AMERICA and THEY COME TO AMERICA II, focused on the negative impacts of illegal immigration. Collectively, both films have been shared more than 1,000,000 times. The films inspired Americans from both parties to contact their Representatives and demand they vote against the Senate's immigration reform bill.

DML believes WE RIDE TO DC will help people realize the mainstream media distorts and ignores the facts when reporting on key issues. He also believes it will inspire Americans to take action in the upcoming elections.

In addition to producing THEY COME TO AMERICA III, DML is also creating a film called MONEY FOR NOTHING. The documentary takes a hard look at America's entitlement system and how it negatively impacts the American work ethic.

You can purchase the DML DVDs at http://weridetodc.com/

With the 238th anniversary of our nations Independence Day now upon us it is appropriate that every American take some time to reflect upon what our federal government has become and what each of us can do to steer our nation back to the rule of law and our Constitution.

God Bless America!

Friday, June 20, 2014

Why The Price Of Energy Keeps Going Up

Gas Goes Up In Flames

Think He Cares?




















Since the day he was elected to office, Obama has worked to drive up the price of fuel which is a key ingredient for a prospering economy.  From the appointment of Steven Chu to Sec'y of Energy in January 2009 until he was replaced by Sec'y Moniz in May of 2013, it was all about suppressing drilling, shutting down coal mining, stopping the Keystone Pipeline and raising the cost of energy to that of Europe.  Now it's all about carbon caps.

Perhaps the environmental protectionists would prefer to see us all back in caves rubbing two sticks together to make a fire.  No . . . that won't work either.  That would mean chopping down protected timber.

Wake up America!

Saturday, April 19, 2014

Patty is Pissed!

A friend and fellow conservative sent this to me.  It's right on target!

Patty is Pissed!
Alan Simpson, the Senator from Wyoming calls senior citizens the Greediest Generation as he compared "Social Security " to a Milk Cow with 310 million teats. Here's a response in a letter from PATTY MYERS in Montana ... I think she is a little ticked off! She also tells it like it is!
"Hey Alan, let's get a few things straight!!!
1. As a career politician, you have been on the public dole (tit) for FIFTY YEARS.

2. I have been paying Social Security taxes for 48 YEARS (since I was 15 years old. I am now 63).

3. My Social Security payments, and those of millions of other Americans, were safely tucked away in an interest bearing account for decades until you political pukes decided to raid the account and give OUR money to a bunch of zero losers in return for votes, thus bankrupting the system and turning Social Security into a Ponzi scheme that would make Bernie Madoff proud.

4. Recently, just like Lucy & Charlie Brown, you and "your ilk" pulled the proverbial football away from millions of American seniors nearing retirement and moved the goalposts for full retirement from age 65 to age, 67. NOW, you and your "shill commission" are proposing to move the goalposts YET AGAIN.

5. I, and millions of other Americans, have been paying into Medicare from Day One, and now "you morons" propose to change the rules of the game. Why?
Because "you idiots" mismanaged other parts of the economy to such an extent that you need to steal our money from Medicare to pay the bills.

6. I, and millions of other Americans, have been paying income taxes our entire lives, and now you propose to increase our taxes yet again. Why?
Because you "incompetent bastards" spent our money so profligately that you just kept on spending even after you ran out of money. Now, you come to the American taxpayers and say you need more to pay off YOUR debt.
To add insult to injury, you label us "greedy" for calling "bullshit" to your incompetence.

Well, Captain Bullshit, I have a few questions for YOU:

1. How much money have you earned from the American taxpayers during your pathetic 50-year political career?

2. At what age did you retire from your pathetic political career, and how much are you receiving in annual retirement benefits from the American taxpayers?

3. How much do you pay for YOUR government provided health insurance?

4. What cuts in YOUR retirement and healthcare benefits are you proposing in your disgusting deficit reduction proposal, or as usual, have you exempted yourself and your political cronies?
It is you, Captain Bullshit, and your political co-conspirators called Congress who are the "greedy" ones. It is you and your fellow nutcase thieves who have bankrupted America and stolen the American dream from millions of loyal, patriotic taxpayers.

And for what? Votes and your job and retirement security at our expense, you lunk-headed, leech.
That's right, sir. You and yours have bankrupted America for the sole purpose of advancing your pathetic, political careers. You know it, we know it, and you know that we know it.

And you can take that to the bank, you miserable son of a bitch.

P.S. And stop calling Social Security benefits "entitlements". WHAT AN INSULT!!!!

I have been paying in to the SS system for 45 years "It's my money"-give it back to me the way the system was designed and stop patting yourself on the back like you are being generous by doling out these monthly checks .

EVERYONE!! If you agree with what a Montana citizen, Patty Myers, says, please send them the link to this post.

Happy Easter Everyone

Just saw this for the first time last night on FOX NEWS.   It's a MUST SEE, especially on this joyous Easter holiday.  Turn up your sound.

Saturday, March 1, 2014

What Difference Does It Make? ... I'll Tell You What Difference It Makes !


A LOT !   Especially if you value your freedoms, our country and our constitution!

Judge for yourself.


Click the following link for the details:


·         Benghazi Whitewash

Over the years, Hillary has dodged bullet after bullet by excuse and delay after excuse and obstruction.  The issue at this point is not whether she was in fact actually guilty of something but whether we, as a nation, can afford yet another president with a clear history of unethical and dishonest behavior and a penchant for dodging responsibility.

Eight years of Obama is more than enough!  We don’t need eight more with Hillary!

That's what difference it makes !